INFOBIRO: Publikacije
U stečaj, što prije!

DANI,

Najveća novost u Nacrtu zakona o stečaju je uvođenje predstečajnog postupka koji bi trebao trajati maksimalno šest mjeseci. Cilj ovog postupka je finansijsko i operativno restrukturiranje firmi koje su pred stečajem, te da im se omogući da zaključe nagodbu s povjeriocima zbog lakšeg i povoljnijeg izmirenja duga. Zašto se nisu pitali stečajni upravnici?

U stečaj, što prije!

Autori: DARKO OMERAGIĆ

Federalno ministarstvo pravde nijednog od 100 stečajnih upravnika, članova Udruženja stečajnih upravnika, nije konsultovalo prilikom pisanja Nacrta federalnog zakona o stečaju, koji je 13. decembra usvojen u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i upućen u 45-dnevnu javnu raspravu. Potvrdio je to za Dane generalni sekretar Udruženja stečajnih upravnika BiH Mustafa Handžo.Udruženje stečajnih upravnika BiH će na prvoj narednoj sjednici Skupštine Udruženja Ministarstvu pravde FBiH uputiti primjedbu n .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.