INFOBIRO: Publikacije
JEDINI U EUROPI: Vanjski poslovi bez zakona!

DNEVNI LIST,

Još prije 15 i više godina krenule su inicijative da se donese zakon o vanjskim poslovima, ali ništa konkretno ni do danas nije urađeno. Iza svega stoje razmimoilaženja u vrhu države, prije svega Predsjedništvu BiH u čijoj nadležnosti je vanjska politika. Kada će se ovo okončati, a radi se o prvorazrednom skandalu, nitko se ne usuđuje prognozirati.

JEDINI U EUROPI: Vanjski poslovi bez zakona!

Autori: M.OSMOVIĆ

Jedina država u Europi koja nema zakon o vanjskim poslovima zove se Bosna i Hercegovina. To praktično znači da je kompletan sektor vanjskih poslova zakonski neuređen, a zbog toga je na teškim mukama Ministarstvo vanjskih poslova BiH – mora se na sve načine dovijati prilikom zapošljavanja pa uposlenici rade na osnovu ugovora o djelu koji se primjenjuju i kod zapošljavanja u diplomatsko-konzularnim predstavništva u svijetu. Nepostojanje zakona u dobroj mjeri veže ruke i ministru vanjskih poslova I .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.