INFOBIRO: Publikacije
Novi pravilnici u prehrambenoj industriji BiH

INFOKOM,

U posljednjih nekoliko mjeseci Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, a na prijedlog Agencije za sigurnost hrane BiH, u saradnji sa nadležnim organima entiteta i Brčko distrikta BiH, donijelo je nekoliko propisa koji su objavljeni u Službenom glasniku BiH. Istovremeno, ukinut je Pravilnik o osvježavajućim bezalkoholnim pićima i sličnim proizvodima.

Novi pravilnici u prehrambenoj industriji BiH

Autori: SERGEJ PAPOČI

Novi propisi Pravilnik o tržišnim standardima za meso peradi kojim se propisuju tržišni standardi, te pravila za proizvodnju i stavljanje mesa peradi na tržište. Prema kvaliteti, meso peradi razvrstava se u klasu A ili klasu B, ovisno o konformaciji i izgledu trupa ili rasječenih komada, a pri klasiranju se naročito uzima u obzir razvijenost mišića, prisutnost masti te količina oštećenja i kontuzija. Donošenjem ovog propisa BiH usklađuje propise iz ove oblasti sa zakonodavstvom Evropske unije, t .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.