INFOBIRO: Publikacije
Bošnjački agent provocateur

DANI,

Muamer Zukorlić, u narodu poznatiji kao Mufty, čovjek je koji jednostavno voli da pravi skandale. Posljednji u nizu bi se mogao nazvati međudržavnim jer se Zukorlić upleo u unutarnje stvari Crne Gore zbog čega je smijenjen jedan od crnogorskih imama. No, pitanje je zašto šuti Islamska zajednica budući da je Muftijstvo sandžačko njen integralni dio?

Bošnjački agent provocateur

Autori: AMILA KAHROVIĆ POSAVLJAK

U sjeni izbora u Bosni i Hercegovini je ostao skandal koji je Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine priredio Muamer ef. Zukorlić, bivši muftija sandžački. Zukorlić je još uvijek formalni član Islamske zajednice, a neformalno je čovjek koji još uvijek sve odlučuje budući da je na njegovo mjesto postavljen Mevlud Dudić, Zukorlićev čovjek koji je bio rektor Zukorlićevog internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru. I sam izbor Dudića (koji su Dani popratili tekstom I poslije Zukorlića – Zukorlić) .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.