INFOBIRO: Publikacije
Balkanski političari nisu ništa naučili od Miloševića

OSLOBOĐENJE,

Čovek koji nema šta da izgubi, to je najopasniji protivnik koji se može zamisliti iako vlasti tako retko računaju s tim potpuno logičnim faktorom • Pred svakoga ko danas piše postavlja se stara dilema: hoćeš li težiti umetničkim vrednostima ili ćeš činiti ono što je jedan srpski kritičar davno nazvao "ustupkom rđavom ukusu"

Balkanski političari nisu ništa naučili od Miloševića

Autori: EDIN BARIMAC

Pisac i reper iz Paraćina Marko Šelić Marčelo svojom riječju o stvarima o kojima se malo ili nimalo govori, gotovo uvijek gađa pravo u metu. Kada ga pred intervjue najave kao svestranog momka, Šelić ima običaj i da ispravi novinare pa kaže da taj kompliment pripada nekome ko je istovremeno i astrofizičar i stolar i ginekolog. "Sve moje aktivnosti tiču se jednog istog: bavljenja pisanjem. A sve što pišem je o ljudima, psima i mišimaž,ž kaže Šelić, a to čini kroz prozu, novinske kolumne i muziku. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.