INFOBIRO: Publikacije
Brzi odgovor na naš način

OSLOBOĐENJE,

Samo čudo može riješiti pitanje presude koja već čeka četiri godine na implementaciju, a stići će nas i druga, mnogo teža. Hoćemo li čekati tranšu MMF-a i kako bismo podmirili sve presude koje dođu na naplatu? Dijeliti poticaje poljoprivrednicima u vrijeme kada je sjetva odavno prošla i sjetiti se da u Ustavu nemamo odredbe o vanrednom stanju samo kada nas zadese kakve poplave ili požari?

Brzi odgovor na naš način

Autori: JELENA MILANOVIĆ

U julu 2006. godine Ilijaz Pilav, hirurg iz Srebrenice, kandidovao se za člana Predsjedništva BiH, ali je Centralna izborna komisija BiH odbila njegovu kandidaturu. Razlog su bile diskriminatorske odredbe Izbornog zakona BiH koje nalažu da se samo osoba srpske nacionalnosti iz RSa može kandidovati za člana Predsjedništva BiH. U međuvremenu, apelaciju dr. Pilava na ovu odluku odbili su Sud BiH i Ustavni sud BiH, čime su iscrpljeni pravni lijekovi u našoj zemlji te je uslijedila apelacija Evropsko .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.