INFOBIRO: Publikacije
Bosna i Hercegovina treba hitne mjere

GLOBAL,

Sesija politickog magazina Global pokazala se kao lakmuspapir nejedinstvenog fiskalnog sistema nedoumica: može li BiH s nesredenom ekonomijom i podijeljenim razvojnim programima u BiH; ideja o pokretanju regionalne banke jugoistocne Evrope je korisna, ali postoji nekoliko bez vidljivog kapitala i nadolazecom ekonomskom krizom biti kurentan regionalni partner?

Bosna i Hercegovina treba hitne mjere

Autori: DUNJA TROGRLIĆ AMER DŽANO

Razvojna banka FBiH, koja je posljednjih sedmica u centru medijske pozornosti, prema mišljenju ucesnika okruglog stola koji je organizirao Global, kao i velikog dijela javnosti, nije ispunila zadacu. Istovremeno, Razvojni fond u RSu, koji ne posluje pod istim okolnostima kao RB FBiH, sastoji se od novca koji je dobijen prodajom Telekoma i Rafinerije u Brodu i koji se bez primjene klasicnih bankarskih postulata koristi kao pozajmica odredenim Vladinim projektima. Tako barem kažu u RSu. Inicijativ .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.