INFOBIRO: Publikacije
Krnji Radončić protiv ministra Heće

DANI,

Afera koju je proteklih dana kreirao Fahrudin Radoncic, nakon što mu je propao scenarij serviranja Elektroprivrede BiH na pladanj Koštunicinog tajkuna Vojina Lazarevica, prijeti da izazove pad Vlade Federacije BiH. Kako je pocelo? Šta je tražio Radoncic od Silajdžica i Orucevica? Kakva je uloga Brankovica, Tihica i Lagumdžije?

Krnji Radončić protiv ministra Heće

Autori: SENAD PEĆANIN

Vlada Federacije BiH brekce pod teretom megalomanskih ambicija vlasnika Avaza Fahrudina Radoncica. Još nije pukla, a da li ce ubrzo - još je neizvjesno. Naime, vlast u Federaciji BiH vec godinama funkcionira kao rezultanta trenutnih moci i utjecaja koje se formatiraju u trouglu cije stranice cine Stranka demokratske akcije, Stranka za Bosnu i Hercegovinu i, kao hipotenuza, Fahrudin Radoncic udružen sa reisom Mustafom Cericem. Afera je nastala onog trena kada su Radoncicevi beogradski partneri .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.