INFOBIRO: Publikacije
Ko se krije iza Boga, sve mu je dopušteno

DANI,

Milorad Dodik je nekadašnji veliki komunista, a danas priznati vjernik, nosilac više važnih odlikovanja Srpske pravoslavne crkve. Bakir Izetbegovic vecinu svojih intervjua garnira redom podsjecanja na oca, redom prigodnih ajeta iz Kur'ana, redom Poslanikovih hadisa. Da vidi današnju Bosnu, Dostojevski bi se morao korigirati i napisati: "Ko se krije iza Boga, sve mu je dopušteno"

Ko se krije iza Boga, sve mu je dopušteno

Autori: SENAD PEĆANIN

Dostojevski je napisao da "kad nema Boga, sve je dopušteno". Sjetio sam se njega, Dostojevskog, citajuci posljednji intervju Bakira Izetbegovica. Na pitanje novinara SAFF-a šta je to što je njegovog oca, koji nije koristio "utjecaj i jake veze u svijetu za sticanje dunjalucke koristi" cinilo drugacijim i vecim od ostalih ovdašnjih politicara, poznati sarajevski mislilac odgovara da "za razliku od politicara i lidera koji danas predstavljaju naš narod, Alija je ocinski postupao sa saradnicima, pr .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.