INFOBIRO: Publikacije
Duraković, Izetbegović, Lazović… platit će novčanu kaznu  i biti smijenjeni iz upravnih  odbora javnih kompanija

SLOBODNA BOSNA,

Ni jedan izborni zvanicnik nije napustio funkciju u javnim kompanijama l Za kršenje zakona zaprijecena novcana kazna do 10.000 KM l Izborni zvanicnici nemaju pravo birati poželjniju funkciju l Bakir Izetbegovic se žalio da mu nisu jasne odredbe Zakona a Nijaz Durakovic suocen sa kaznom jer je clanove Izborne komisije nazvao “kretenima”

Duraković, Izetbegović, Lazović… platit će novčanu kaznu i biti smijenjeni iz upravnih odbora javnih kompanija

Autori: EMIR HODŽIĆ

Ni dva mjeseca nakon službene ovjere izbornih rezultata u BiH, nijedan izabrani dužnosnik bilo kojeg nivoa vlasti nije podnio ostavku na funkcije u upravnim i nadzornim odborima javnih kompanija, što je inace obaveza proistekla iz Zakona o sukobu interesa. Propustili su to uciniti cak i zastupnici Parlamenta BiH, institucije koja je sredinom protekle godine usvojila spomenuti Zakon, nakon što ga je prethodno nametnuo viski predstavnik u BiH Wolfgang Petritsch! Prema ovom Zakonu, “izabrani zvanic .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.