INFOBIRO: Publikacije
TITO JE UDARIO TEMELJE ZA SARADNJU EGIPTA I BiH

SLOBODNA BOSNA,

MOHAMED NOUR ELDIN NASRAT, ambasador Arapske Republike Egipat u BiH, u razgovoru sa našom novinarkom govorio je o kulturnoj, politickoj i ekonomskoj saradnji izmedu dvije prijateljske zemlje, organizaciji SEDMICE KULTURE EGIPTA U SARAJEVU, visockim piramidama, POKRETU NESVRSTANIH, te dramaticnoj politickoj situaciji na BLISKOM ISTOKU -Egipatski eksperti zainteresovani su za senzacionalnu pricu o piramidama u BiH!

TITO JE UDARIO TEMELJE ZA SARADNJU EGIPTA I BiH

Autori: VEDRANA MAGLAJLIJA

Poštovani Ambasadore, egipatska ambasada u BiH organizovala je “Sedmicu kulture Egipta” u Sarajevu koja pocinje 28. oktobra. S obzirom na cinjenicu da je ovo prvo predstavljanje egipatske kulture u našoj zemlji, zanima me kako je došlo do ove medudržavne kulturne suradnje? Dogovor o suradnji postignut je prilikom posjete zamjenika ministra kulture Egipta u BiH prije nekoliko mjeseci. Na tom sastanku smo se složili da predstavimo jedni drugima svoje kulture. Pocecemo sa manifestacijom na kojoj .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.