INFOBIRO: Publikacije
Zločinci Obrenović i Nikolić  demantovali Ivanićev Izvještaj:  “Nakon zauzimanja Srebrenice izvršeno je plansko  ubijanje zarobljenika”

SLOBODNA BOSNA,

Nakon Momira Nikolica i Dragan Obrenovic priznao da je komandovao masovnim pogubljenjima zarobljenih Srebrenicana l Za razliku od generala Krstica, Obrenovic i Nikolic nece odgovarati za genocid l Na novim optužnicama za genocid u Srebrenici naci ce se i general Momcilo Perišic

Zločinci Obrenović i Nikolić demantovali Ivanićev Izvještaj: “Nakon zauzimanja Srebrenice izvršeno je plansko ubijanje zarobljenika”

Autori: DANKA SAVIĆ

Sedam dana nakon što je pred Tribunalom u Haagu otpocelo drugo sudenje za zlocine u Srebrenici, još jedan od optuženih u ovom procesu, Dragan Obrenovic, nekadašnji oficir Vojske Republike Srpske, priznao je da je pocinio zlocin protiv covjecnosti. Obrenovicevo priznanje uslijedilo je nakon što je to isto, uoci pocetka sudenja za Srebrenicu, uradio optuženi iz iste skupine Momir Nikolic, bivši pomocnik komandanta Bratunacke brigade za bezbjednost i obavještajne poslove. CETIRI JAHACA GENOCIDA O .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.