INFOBIRO: Publikacije
ZA MEDIJE U AUSTRIJI BiH VIŠE NIJE ZANIMLJIVA TEMA

SLOBODNA BOSNA,

Mediji u Austriji, površni kakvi jesu, jedva da bilo šta izvijeste o BiH” l “Pisci na Zapadu stalno imaju grižnju savjesti što žive u udobnosti i sigurnosti” l “Pojedini zapadnoevropski pisci sada nakon rata putuju u Bosnu, izigravaju heroje, objavljuju knjige i prave se kao da je podvig doci na Balkan”

ZA MEDIJE U AUSTRIJI BiH VIŠE NIJE ZANIMLJIVA TEMA

Autori: ADISA BAŠIĆ

Iako ima samo trideset godina, austrijski pisac njemackog porijekla Daniel Kehlmann je na tamošnjem govornom podrucju vec stekao status uvaženog književnika. Objavio je zbirku prica i cetiri romana, a kriticari ga porede sa Proustom i Nabokovim. Ovih je dana boravio u Sarajevu gdje je citao odlomke iz svog najnovijeg romana Ich und Kaminski (Ja i Kaminski). Nakon posjete prijestolnici gostovace u Tuzli i Bihacu, a njegov dolazak dio je projekta Književnim stazama u okviru kojeg odsjeci za german .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.