INFOBIRO: Publikacije
Austrijska šansa za BiH

NEZAVISNE NOVINE,

BiH su se predstojecim otpocinjanjem pregovora s EU i preuzimanjem austrijskog predsjedavanja EU vremenski i reformski stvari prilicno dobro posložile. Ne bismo stoga zaista imali ništa protiv da nam naši politicari svojim primjerima dokažu svu mudrost i istinitost stare narodne: "Ko je sretan ni u hali nije gladan"

Austrijska šansa za BiH

Autori: ALMEDIN ŠIŠIĆ

U narednih šest mjeseci predstavnici bh. vlasti pokazac e na vrlo jednostavnim i jasnim primjerima mogu li njihovi mentalni sklopovi dobaciti imalo dalje od kapaciteta entiteta i države i prevazici medunacionalne antagonizme. U narednih pola godine svi skupa cemo vidjeti da li ce Sulejman Tihic, dva Dragana (Cavic i Covic), Mladen Ivanic i Safet Halilovic, kao najznacajniji predstavnici aktuelne vlasti, zajedno sa šefovima bh. pregovarackih timova, ostati provincijski politicari i diplomate, ili .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.