INFOBIRO: Publikacije
Veleizdajničko laganje Fahrudina Radončića

STAV,

Nakon što su bošnjački predstavnici, u skladu s državnim i nacionalnim interesima, odbili da ulaze u bilo kakve “integracije” s Vučićevom Srbijom, Radončić, najvjerovatnije žestoko prekoren od Beograda što velikosrpsku navlakušu zvanu “mali Šengen” nije zadovoljavajuće i odgovarajuće promovirao u bošnjačkoj javnosti, počinje pucati rafalnom serijom tekstova u Dnevnom avazu. Na njegovu žalost, svaki ovaj novinski hitac bio je promašaj do promašaja jer, osim njegovog i uvjeravanja nekoliko marginalnih ličnosti, Radončić nije mogao u tim tekstovima pružiti bilo kakvu kredibilnu argumentaciju zašto je ideja stavljanja Bosne i Hercegovine pod dominaciju i političku orbitu Beograda u interesu bošnjačkog naroda. Zatim je slagao i krivotvorio saopštenje Američke ambasade.

Veleizdajničko laganje Fahrudina Radončića

Autori: MUSTAFA DRNIŠLIĆ

Ako su ikad pojedine naivne duše i neinformirani građani postavljali pitanje za čije interese Fahrudin Radončić radi ono što radi već gotovo tri decenije, upravo su ovih dana mogli da dobiju jasan odgovor. I to baš sa stranica Dnevnoga avaza, u kojem Radončić prema vlastitom tumačenju vrši “konsultantske usluge”. Ovaj dnevni list ubacio je u petu propagandnu brzinu pokušavajući da u bošnjačkoj javnosti legitimizira ideju “malog Šengena”, sada “otvorenog Balkana”, te tako izvrši pritisak na bošnj .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.