INFOBIRO: Publikacije
 'Za očekivati je tužbe za odštetu', Srbija i RS pred financijskom slomom?

DNEVNI LIST,

Prema ocjeni pravnih stručnjaka, ovime je otvorena mogućnost za tužbe za naknadu ratne odštete od Srbije, ali i Republike Srpske kao pravnih slijednica, što je put ka njihovom financijskom slomu. Iz Hrvatske, kao i iz BiH, još nema informacija tko će i koje tužbe podnijeti, kao i o kojim iznosima je riječ, no očito je da ne bi bili posrijedi milijuni već milijarde.

'Za očekivati je tužbe za odštetu', Srbija i RS pred financijskom slomom?

Autori: V.S.HERCEG

Pretresno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove (MRMKS), 30. lipnja osudilo je nekadašnjeg načelnika žSlužbe državne bezbednosti MUP-a Republike Srbijež Jovicu Stanišića i obavještajca iz Druge uprave DB-a Srbije Franka Simatovića, krivim po svim točkama optužnice te im izreklo kaznu od po 12 godina zatvora. U obrazloženju presude, MRMKS zaključuje da je nekadašnje vojno i političko vodstvo Srbije, SAO Krajine, SAO SBZS i Republike srpske djelovalo u zajendičkom zločinačkom .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.