INFOBIRO: Publikacije
Nacionalizam latinicom

DANI,

Koja je konceptualna i sadržajna razlika između barikada u Kninu s početka rata, kada je skupina nacionalističkih ludaka tim činom htjela poručiti kako ne priznaje institucije Republike Hrvatske i situacije u kojoj skupina nacionalističkih ludaka, razbijanjem ploča i proglašavanjem Vlade nelegalnom u istoj mjeri ne priznaje institucije Republike Hrvatske?

Nacionalizam latinicom

Autori: DRAGAN MARKOVINA

Što da krijemo, Hrvatsku već drugi tjedan trese organizirani val prosvjeda izrazito desnog predznaka. O motivima, načinima djelovanja, tzv. zahtjevima i ostalim marginalijama vezanim uz prosvjede ispisano je već toliko novinskih redaka, da je mnoge stvari izlišno ponavljati. Jedino pitanje na koje pak nismo uspjeli dobiti odgovor je ono o istinskom, krajnjem cilju cijele te halabuke. A odgovor o smislu vlastitog djelovanja, vjerujte mi na riječ, hrvatska nacionalistička desnica jednako ne uspije .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.