INFOBIRO: Publikacije
Gruzijcima tri Srca Sarajeva

OSLOBOĐENJE,

"U procvatu", reditelja Nane Ekvtimishvili i Simona Gros, najbolji igrani film, u kojem glavne uloge tumače Lika Babluani i Mariam Bokeria, proglašene najboljim glumicama festivala • Bogdan Diklić, najbolji glumac • Specijalna nagrada žirija Bobi Jelčiću i njegoj mostarskoj drami "Obrana i zaštita"

Gruzijcima tri Srca Sarajeva

Autori: NISAD SELIMOVIĆ

Na premijernom nastupu kinematografija daleke Gruzije osvojila je čak tri nagrade na sinoć završenom 19. Sarajevo Film Festivalu za najbolji igrani film festivala, te dvije ravnopravne nagrade za obje glavne glumice iz filma. Radi se o filmu "U procvatu" reditelja Nane Ekvtimishvili i Simona Grofia, u kojem glavne uloge tumače Lika Babluani i Mariam Bokeria. Nagrade im je dodijelio žiri u sastavu Danis Tanović, Uliks Fehmiu, Christine A. Maier, Charles Tesson, i Mirela Oprisor. "Sretni smo i po .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.