INFOBIRO: Publikacije
Druga cazinska buna

DANI,

SDA Unsko-sanskog kantona je nakon izbora odlucila da ude u koaliciju sa SDP-om, no tome se suprotstavio Cazin: rezultat su podjele unutar SDA, SDP-a i Stranke za BiH. Iz Sarajeva se ukljucuju Haris Silajdžic, Sulejman Tihic i Zlatko Lagumdžija, a konce iz sjene povlaci i Hasan Cengic. Ko ce formirati novu vlast u USK-u?

Druga cazinska buna

Autori: DŽENANA KARUP-DRUŠKO

Politika je nanovo zavadila Unsko-sanski kanton. Prvo je Kantonalni odbor SDA odlucio da, nakon izbora, vlast formira sa Kantonalnim odborom SDP-a. Uslijedile su žestoke reakcije clanova SDA Cazin, koji ni pod kakvim uslovima ne žele sa "komunjarama" vec im je "prirodni savez sa SBiH", a opet, dio clanova podržava odluku KO-a SDA. Istovremeno, cazinski SDP nece u vlast sa SDA jer se "radi o nacionalistickoj stranci". Kantonalni odbor SBiH hoce sa SDA, kažu, u skladu sa sporazumom Tihic-Silajdžic .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.