INFOBIRO: Publikacije
Veliki korak   KA EVROPI

NEZAVISNE NOVINE,

Direktor makroekonomskog sistema u Spoljnotrgovinskoj komori BiH kao generalni problem vidi nepripremljenosti bh. firmi za nastup na velikom regionalnom tržištu. Istice da imamo cetiri godine da se pripremimo za nastup na liberalnom tržištu regiona, te da ce tokom tog vremena ostali ici, a mi cemo "morati trcati kako bismo postali ravnopravan partner"

Veliki korak KA EVROPI

Autori: MIRZA ČUBRO

Ulazak Bosne i Hercegovine u zonu slobodne trgovine centralne i jugoistocne Evrope (CEFTA) jedan je od boljih poteza vlasti u našoj zemlji, smatraju domaci strucnjaci. Proizvodi iz BiH, ulaskom naše zemlje u CEFTA prodavat ce se na tržištu od oko 55 miliona potrošaca, a nastup na velikom i jedinstvenom regionalnom tržištu jedna je od dobiti ulaska BiH u CEFTA. Takode, ulaskom BiH u CEFTA unutrašnje tržište BiH bice ujedinjeno i harmonizirano. CEFTA standardi važit ce u cijelom regionu, što znaci .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.