INFOBIRO: Publikacije
TRAGIČNA SUDBINA “MOSTARSKOG MIMARE” SAVE NEIMAREVIĆA

SLOBODNA BOSNA,

Kcerka SAVE NEIMAREVICA, jednog od znamenitih Mostaraca prošlog vijeka, komuniste koji je likvidiran u Staljinovoj Rusiji, kolekcionarka umjetnina, poklonila je svom najdražem gradu Mostaru impresivnu kolekciju umjetnickih djela; “demokratske” mostarske vlasti ne znaju šta bi uradile s tim ogromnim umjetnickim blagom kojim ih je obitelj Neimerevic “opteretila”

TRAGIČNA SUDBINA “MOSTARSKOG MIMARE” SAVE NEIMAREVIĆA

Autori: DANKA SAVIĆ

Likovna galerija u mostarskom Starom gradu sa vrijednom zbirkom umjetnickih slika poklonom gradu Mostaru, zatvorena je, bez ikakvog obrazloženja, samo dan nakon otvaranja! Što je još gore Stari most i stara gradska jezgra prvi su bh. spomenik na UNESCO-ovoj listi zašticenoga svjetskoga naslijeda, a u zahtjevu za nominaciju, gradske vlasti se obavezale i na to da ce prema UNESCO-ovim standardima urediti ovaj prostor. Prica koja slijedi govori, ipak, da su se obavezale na nešto cemu nisu uopce d .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.