INFOBIRO: Publikacije
U Pink BiH ulažemo 50 miliona maraca

SLOBODNA BOSNA,

Pink plus” koji su emitovale ovdašnje lokalne stanice nema nikakve veze sa programom koji ce emitovati “Pink BiH” l “Ocekujem da ce se programu Pinka BiH najviše protiviti srpski tvrdolinijaši iz BiH i Srbije” l “Zahvaljujuci “Pinku BiH”, mnogo ce više biti bosanske kulture u Srbiji nego srbijanske u BiH”

U Pink BiH ulažemo 50 miliona maraca

Autori: MIRHA DEDIĆ

Jedna od najgledanijih srbijanskih televizija Pink nedavno je pocela emitovati svoj program na skoro cijeloj teritoriji Bosne i Hecegovine. Kao preduslov za dobijanje dozvole “ružicasta televizija” morala je da registruje preduzece u BiH, što je i uradila u Bijeljini, pa se nova firma zove “Pink BiH”. Drugi uslov je bila kupovina neke od lokalnih TV stanica. I taj uslov je zadovoljen, jer je Pink kupio cetiri lokalne televizije u BiH: Kometu s Pala, Step iz Bijeljine, Patriju iz Doboja i GLS iz .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.