INFOBIRO: Publikacije
Državu za marku

NEZAVISNE NOVINE,

Hadžipašica nema ko nije pokušao da smijeni, ali ne može covjek se drži. S druge strane, ako nekoliko vecih preduzeca ne ode pod stecaj i ako bez posla ne ostane 60.000 ljudi, kažu: "Ova zemlja ne može krenuti naprijed!". U suprotnom nam ode država pod stecaj što, laicki gledano, i nije tako loše. Ako država ode pod stecaj, ko ce ostati bez posla?

Državu za marku

Autori: MATO ĐAKOVIĆ

Zvao me skoro jedan prijatelj iz Njemacke i kaže mi da hoce da se vrati u BiH. Možete misliti?! Pitam se da li je lud ili je patriota, ali ovo da hoce kuci ne bi bilo toliko interesantno da moj doticni drug nije doktor nauka i uz to radi na jednom institutu, pa još na fakultetu. Prica kako ima dvije kcerke koje su skoro pocele zaboravljati naš jezik, kako mu se pojavila nostalgija, itd, itd... I šta ja sad njemu da odgovorim? Ako mu kažem da se vrati bicu ja lud, ali pošto sam ubijeden da sam pa .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.