INFOBIRO: Publikacije
EUROPU, ALI I ZAPADNI BALKAN, OČEKUJU NOVI TERORISTIČKI NAPADI

DNEVNI LIST,

Za očekivati je u narednom periodu i niz drugih terorističkih akata u drugim europskim metropolama, pa čak i u zemljama Zapadnog Balkana. Ovu tezu ne treba nikako odbaciti zbog činjenice da u posljednjim migrantskim valovima koji su na putu prema EU zemljama nije utvrđen objektivni identitet, što znači da sigurnosne službe još uvijek nedovoljno poznaju tko se nalazi na njihovom području. Uvjeren sam da su terorističke organizacije iskoristile migrantske valove, i kroz iste infiltrirale svoje operativce. Koja uloga i koji krajnji ciljevi takvih operativaca su, na žalost, vidjet ćemo u sljedećim terorističkim napadima i identifikaciji terorista, smatra ovaj profesor i stručnjak za sigurnost.

EUROPU, ALI I ZAPADNI BALKAN, OČEKUJU NOVI TERORISTIČKI NAPADI

Autori: V.S.HERCEG

Stručnjak za sigurnost i profesor kriminalističke psihologije, dr.sc. Sandi Dizdarević, komentirajući teroristički napad u Beču, gdje je u ponedjeljak večer, u terorističkom napadu nekoliko radikalnih islamista, ubijeno pet osoba, četiri žrtve napada i jedan napadač te ranjeno 15, za Dnevni list kaže da se ovakav napad mogao i trebao predvidjeti. No, prema njegovoj procjeni ovo nije kraj terorističkim napadima u Europi ali i vjerojatno u zemljama zapadnog Balkana. "Za očekivati je u narednom pe .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.