INFOBIRO: Publikacije
Džaferović pomagao teroriste i mudžahedine

DNEVNI LIST,

„Kao potpisnik dokumenata za dobivanje državljanstva BiH, Džaferović je pomagao svjetski poznate teroriste, radikaliste i mudžahedine, koji su sudjelovali u jednom od najvećih svjetskih terorističkih napada u kojima su stradali nedužni ljudi. Kao takav, ne može predstavljati državni vrh BiH kojem cilj treba da bude bolja budućnost, mir, suživot“, kažu u HDZ-u BiH.

Džaferović pomagao teroriste i mudžahedine

Autori: AUTOR NIJE NAVEDEN

HDZ BiH osudio je izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Džefika Džaferović daje HVO bio u službi udruženog zločinačkog poduhvata, te istakao daje ovaj visoki dužnosnik SDA pomagao svjetski poznate teroriste i mudžahedine i da, kao takav, ne može predstavljati "državni vrh BiH". "Pokušaji degradiranja i proglašavanja HVO-a zločinačko-agresorskom vojskom u suprotnosti su s istinom o BiH", naveli su iz HDZ-a BiH i izrazili zabrinutost povodom korištenja opasne i zapaljive retorike. U HDZ-u BiH .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.